Ingrediente:
- 1,5 kilograme de vişine
- 500 grame de făină
- 25 grame drojdie proaspătă (sau 7 grame de drojdie uscată)
- 100 grame de zahăr
- 150 grame unt
- 250 ml lapte călduţ
- 1 ou
- 1 plic de zahăr vanilat
- 1 vârf de cuţit de sare
- coaja de la o lămâie
- 3 linguri pesmet
- 4 linguri zahăr brun
- 1 lingură rasă de scortisoara macinată
- zahăr pudră pentru finisat
-aluatul e cel de la pandispan, adica laptele călduţ, untul tăiat cubuleţe, coaja de lămâie, zahărul vanilat, oul, 100 grame de zahăr, făina şi drojdia iar apoi lasa-ti aluatul la dospit.
-pregătiţi tava cuptorului şi tapetaţi-o cu hârtie de copt (de pergament/cerată)
-spălaţi vişinele, îndepărtaţi-le codiţa şi scoateţi-le sâmburii
-incingeţi cuptorul la o temperatură medie.
-după ce coca a dospit, scoateţi-o din maşina de pâine şi întindeţi-o cu mâna pe masa tapetată cu făină, nu folosiţi sucitorul/merdenea pentru că va inhiba creşterea
-mutaţi coca în tavă şi întindeţi-o cu mâna pe toată suprafaţa tăvii
-inţepaţi coca, pe toată suprafaţa, cu o furculiţă, pentru a preveni creşterea dezordonată
-presăraţi pesmet peste tot aluatul, in acest fel zeama fructelor nu va influenţa coacerea.
-puneţi vişinele în aluat, una lângă alta, apăsaţi uşor vişinele în aluat
-introduceţi tava la cuptor pentru 20-25 de minute
-amestecaţi zahărul cu scorţişoara.
-după ce s-a copt, scoateţi tava din cuptor şi pudraţi prăjitura imediat cu zahăr amestecat cu scorţişoară.
-lăsaţi prăjitura să se răcească şi tăiaţi-o.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu