luni, 27 iunie 2011

Prajitura cu visine



Ingrediente:
  • 1,5  kilograme de vişine
  • 500 grame de făină
  • 25 grame drojdie proaspătă (sau 7 grame de drojdie uscată)
  • 100 grame de zahăr
  • 150 grame unt
  • 250 ml lapte călduţ
  • 1 ou
  • 1 plic de zahăr vanilat
  • 1 vârf de cuţit de sare
  • coaja de la o lămâie
  • 3 linguri pesmet
plus
  • 4 linguri zahăr brun
  • 1 lingură rasă de scortisoara macinată
  • zahăr pudră pentru finisat
Preparare:

    -aluatul e cel de la pandispan, adica laptele călduţ, untul tăiat cubuleţe, coaja de lămâie, zahărul vanilat, oul, 100 grame de zahăr, făina şi drojdia iar apoi lasa-ti aluatul la dospit.
    -pregătiţi tava cuptorului şi tapetaţi-o cu hârtie de copt (de pergament/cerată)
     -spălaţi vişinele,  îndepărtaţi-le codiţa şi scoateţi-le sâmburii
     -incingeţi cuptorul la o temperatură medie.
     -după ce coca a dospit, scoateţi-o din maşina de pâine şi întindeţi-o cu mâna pe masa tapetată cu făină, nu folosiţi sucitorul/merdenea pentru că va inhiba creşterea
    -mutaţi coca în tavă şi întindeţi-o cu mâna pe toată suprafaţa tăvii
    -inţepaţi coca, pe toată suprafaţa, cu o furculiţă, pentru a preveni creşterea dezordonată
    -presăraţi pesmet peste tot aluatul, in acest fel zeama fructelor nu va influenţa coacerea.
    -puneţi vişinele în aluat, una lângă alta, apăsaţi uşor vişinele în aluat
    -introduceţi tava la cuptor pentru 20-25 de minute
   -amestecaţi zahărul cu scorţişoara.
    -după ce s-a copt, scoateţi tava din cuptor şi pudraţi prăjitura imediat cu zahăr amestecat cu scorţişoară.
    -lăsaţi prăjitura să se răcească şi tăiaţi-o.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu