luni, 5 martie 2012

Paine cu morcovi, dovlecel si seminte

Ingrediente :

-250 ml de lapte 
-1 lingurita de sare 
-30 gr de unt 
-200 gr de dovlecel ras 
-100 gr de seminte (la alegere)
-150 g de morcov ras 
-1/2 lingura de zahar 
-7 gr de drojdie uscata 
-650 gr de faina


Preparare:

   Amestecam laptele caldut cu sarea, morcovul,dovlecelul si seintele. Topim untul si il varsam in compozitie, amestecam faina cu zaharul si drojdia, varsam deasupra lichidul si framantam un aluat nu foarte tare, el trebuie sa fie suplu.Lasam sa creasca aluatul circa o ora dupa care  il intindem cu mainile unse de ulei si il feliem cu un cutit ascutit sau cu ruleta de pizza. 
       Formam painica din fiecare felie si o asezam pe o tava tapetata cu hartie, presaram faina pe fiecare painica si dam la cuptorul preincins la 200 grade C pana se rumeneste frumos. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu