vineri, 7 noiembrie 2014

Sarmalute cu urda / Sarmalute cu ghiza

Ingrediente:

1 kg de urda ( ghiza);
2 cepe albe;
3 linguri de orez;
1 lingura de marar;
2 ml de ulei;
2 oua;
piper si sare - dupa gust;
frunze de vita sau stevie.

Preparare: 


-se toaca ceapa si se rumeneste in ulei;
-se adauga orezul, sa se caleasca putin, cu ceapa;
-se oparesc frunzele in apa cu sare ca sa se inmoaie;
-se amesteca ceapa, orezul, urda, ouale, mararul, piperul si sare, iar apoi se umplu frunzele cu acest amestec si se fac rulou;
-se unge cratita cu putin ulei si se tapeteaza cu frunze;
-se alterneaza straturile de sarmalute cu cele de frunze, ultimul strat fiind cel de frunze;
-se toarna apa cat sa acopere sarmalutele si se lasa la fiert 30 de minute sa se umfle orezul( te poti opri aici sau sa faci asa cum fac eu in general, le pun inca 20 de minute la cuptor petru un gust mai intens)



Mod de servire:
Se servesc calde sau reci, cu iaurt sau lapte batut.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu