vineri, 7 noiembrie 2014

Salata de ton cu rosii si ceapa

Ingrediente :

500 gr ton in ulei,
6-8 rosii,
2 cepe,
200 gr masline,
1 lingura pasta de masline,
zeama de lamaie,
2 linguri otet,
1 lingura zahar,
1-2 linguri ulei,
1 lingura vin rosu,
sare, piper,
1 legatura patrunjel verde,
1 radacina patrunjel

Preparare:
-tonul se stropeste cu zeama de lamaie

-se pun intr-un bol sarea, zaharul, vinul rosu, otetul, piperul, uleiul, radacina de patrunjel rasa si pasta de masline- se amesteca, apoi se lasa la rece.
-se curata ceapa, rosiile, se spala si se taie felii sau rondele
- se presara cu sare si se adauga maslinele taiate felii printre bucatile de ton
-se amesteca impreuna, se toarna sosul si la sfarsit se adauga patrunjelul verde. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu