vineri, 14 mai 2010

Supa BIALY ZUREK


Ingrediente :
400 gr carnati,
o ceapa,
2 catei de usturoi,
500-720 ml bors acru
3 ciuperci proaspete mari,
3-4 oua (ele se vor fierbe si adauga felii in fiecare castron dupa preferinta, in general se pune cam un ou de portie),
200 ml smantana,
2 lingurite maghiran,
2 lingurite chimen,
sare si piper dupa gust


 Mod de preparare:




Pasul 1: Ouale se pun la fiert intr-o cratita. In alta cratita se pun ciupercile spalate, 2 catei de usturoi curatati si o ceapa curatata si taiata in 4, impreuna cu 3 pahare de apa. Cand incep sa clocoteasca, se adauga si cei doi carnati pe care i-am intepat din loc in loc cu furculita. Se fierb toate la foc mic timp de 40 de minute. Dupa care scoatem carnatii si ciupercile din cratita, iar supa o strecuram.
Pasul 2: Cand carnatii si ciupercile s-au racit putin, le taiem felii subtirele. Punem din nou supa la fiert si adaugam 500-720 ml bors acru, dupa gust. (Eu am pus 720 chiar daca mi s-a parut cam acru la inceput, insa fiind servit cu cartofi, a fost bun). Se pun inapoi in supa carnatii, ciupercile si se adauga condimentele (sare, piper, chimen, maghiran). Cand da in clocot, se stinge focul si se adauga smantana.
Pasul 3: Ouale fierte tari se decojesc si se taie fie in 4, fie felii si se pun pe fundul castroanelor. Peste ele se pune supa. Se poate servi simpla sau cu piure din cartofi si unt (piureul trebuie sa fie mai tare) amestecat cu pestisori de ceapa caliti usor (aurii). Se ia o gura de piure, una de supa. Astfel alternand, gustul este mai savuros.
     


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu